historiatr

LaCrica Manresa és un col·lectiu que neix a finals del 2009, fruit de la il·lusió d’un grup de professionals del circ de la comarca del Bages, amb la intensió de promoure, difondre i donar a conèixer la cultural del circ a la ciutat.

Degut a la demanda d’un espai de creació i estudi on desenvolupar les seves arts, l’empresa Manresana d’Equipaments Escènics (MEES) lloga l’espai Sant Domènec – Conservatori vell-, que esdevé la seu del col·lectiu.

L’associació compta amb un equip humà motor de 5 persones que participen activament a les assemblees setmanals, per a la gestió, coordinació, promoció, ús de l’espai i activitats formatives que es duen a terme.

Al curs 2016-2017, neix LaCrica Berguedà, amb un nou centre de formació ubicat a la ciutat de Berga.

Actualment LaCrica té 290 alumnes a Manresa i 77 alumnes a Berga, amb edats compreses des dels 4 anys fins a adults, i disposa d’una trentena d’usuaris habituals que fan ús de l’espai Sant Domènec, entre joves amateurs, músics, ballarins, actors i professionals del circ.

LaCrica col·labora amb El Galliner per a la programació de circ a Manresa (Teatre Kursaal i Teatre Conservatori). Tots els espectacles que es programen són per a tots els públics i estan dins el marc de Platea Jove, una iniciativa de El Galliner per apropar les arts escèniques sobretot als adolescents.