Equip gestor
—————————————-

Oriol Garriga
President

És membre fundadora del col·lectiu de Circ de Manresa.

La seva formació de circ comença l’any 2002, a l’Escola Preparatòria i Professional Rogelio Rivel de Barcelona. Posteriorment, s’especialitza en equilibris acrobàtics de mà a mà (duo), al costat de mestres com Mahmoud Louertani i Vicente Espinosa. Realitza diversos stajos de perfeccionament de parada de mans i equilibris estàtics a Strasburg, amb el mestre Claude Victoria.

Ha realitzat diversos cursos intensius de vàries tècniques de circ i arts escèniques com: quadrant aeri, dansa vertical, caigudes còmiques, clown, trapezi fix, trapezi doble, acrobàcia, trampolí i quadrant coreà, disciplina que actualment s’està especialitzant, de la mà de Joan Ramon Graell, Rafael Moraes i Blancaluz Capella.

L’any 2008 forma la cia. Circ Pistolet on creen l’espectacle “sObre rOdes” sel·leccionat pel projecte “Circ que o! 2010”. Això els duu a actuar a més de 100 festivals de França, Aragó, País Basc i Catalunya.

El 2010 s’especialitza en equilibris acrobàtics de col.lectiu amb el mestre Mahmoud Louertani (Cie. XY) i juntament amb 8 artistes més, creen el col.lectiu acrobàtic catalano-francès “LaTroupe”.

Durant l’estiu del 2013, forma part de la companyia Bauala Circ, amb l’espectacle “Elegantia” on fa gira per tot Catalunya i espanya. L’estiu del 2014 fa gira per Europa amb la Cie. Morosof amb l’espectacle “2&1/2 Street Vue”, especialistes en quadrant coreà.

Paral.lelament estudia Direcció Escènica, Direcció d’Actors i Escriptura Dramàtica a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia de Barcelona.

Realitza cursos de pedagogía a La Central de Circ de Barcelona de:

– Pedagogia i didàctica aplicada al circ.

– Pedagogia de les tècniques de circ: acrobàcia, equilibris acrobàtics i tècniques aèries.

– Pedagogia de la posada en escena, expressió artística i creació.

Actualment està preparant una nova producció de gran format, titulat “Incert”, amb la companyia Circ Pistolet. Espectacle que es va estrenar a finals de novembre del 2014.

Coordinadora i professora d’acrobàcia, equilibris acrobàtics i tècniques base.

És formadora de Circ Social d’Amalgama7, coordinadora del Festival de Circ de Terrassa i membre activa de l’Associació de Circ: Tub d’Assaig 7,70 de Terrassa.

Rut Trias
Coordinadora de LaCrica Manresa
Administrativa

 

És membre fundadora del col·lectiu de Circ de Manresa.

Diplomada en Educació Social. Inicia la seva formació com a artista circense l’any 2003 cursant els estudis de l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona.

Continua la seva formació artística i pedagògica, realitzant diversos cursos. Dansa, teatre,trapezi doble, corda, trapezi amb vol, màstil,pedagogia i didàctica del circ, primers auxilis,etc.

Durant el 2010 viatja a Brasil on inicia la seva especialització en les tècniques aèries; teles amb Carlos Sugawara i trapezi amb Erika Stoopel.

Ha col.laborat com a artista independent amb diferent companyies nacionals.

Durant el 2012 està de gira per Mèxic amb la Cia “Mermejita Circus” i donant tallers d’aeris al Diplomat de Circ i al Centre Nacional de les Arts de la ciutat de Mèxic. On també es titula com a mestre d’Ashtanga ioga.

Actualment treballa com a tallerista de circ social al Centre Terapèutic i Residencial d’Acció Educativa Valldaura. Amb La Crica realitza tallers regulars d’aeris, ioga i producció d’espectacles d’aeris des del 2011. Membre la Companyia Capicua, amb qui a finals de 2013 estrena el nou espactacle “Entredos”, actualment en gira i ja amb diversos premis i més de 40 funcions.

Yolanda Gutiérrez
Coordinació

És membre fundador del col·lectiu de Circ de Manresa.

Nascut a Barcelona l’any 1964.

Al 1984 comença la seva formació teatral a l’Aula de Teatre de Cerdanyola amb professors de l’Institut del Teatre de Terrassa rebent classes regulars d’interpretació, cos i veu i fent monogràfics de Mim i pantomima, acrobàcia teatral, màscares i Commedia dell’Arte, esgrima i maquillatge teatral fins l’any 1989.

Posteriorment ha anat completant la seva formació en diverses disciplines com ara clown, tècniques de circ, teatre de màscara, bufó i cursets monogràfics per a formadors de circ.

Des del 1989 es dedica a la docència de tècniques teatrals i de circ, i a la direcció d’espectacles: Aula de Teatre de Cerdanyola ( des del 1989), Aula de Teatre de Manresa(des del 2005) Escola de teatre Assaig de Manresa (2001-2007), esporàdicament a l’escola Aules (des del 2003) Escola de circ Rogelio Rivel de Barcelona (2004-2006) Escola d’Arts Escèniques Entre el Cel i La Terra de Manresa (2008-2010).

Paral·lelament, treballa d’actor en produccions diverses.

Des de l’any 96 forma part de la Companyia de Teatre de Carrer Gog i Magog, que mostra els seus espectacles a nivell nacional i internacional.

Al 2007 crea amb l’Oriol Garriga la companyia bagenca Kinoa Espectacles.

Al 2010 , conjuntament amb altres artistes i formadors de circ del Bages, constitueixen l’associació de circ La Crica, oferint formació regular de diferents tècniques de circ i produint espectacles.

Des del 2010 conjuntament amb altres formadors posen en marxa el projecte ValldauraCirc al centre de menors Valldaura (Olvàn),oferint classes regulars de diferents tècniques de circ i la producció d’un espectacle anual.

Javi Soler
Tallers exteriors

És membre fundadora del col·lectiu de Circ de Manresa.

De ben petita s’inicia en el món de la gimnàstica esportiva, disciplina que practica fins l’adolescència.

L’any 2003 comença els seus estudis de circ a l’escola Rogelio Rivel de Barcelona; dos anys de preparació base, treballant totes les disciplines.

Paral·lelament cursa tallers de verticals amb Ricardo Gallardo, acrobàcia amb Alberto Feliciate, de trapezi amb Pili Serrat i Miriam Edo, i de corda i teles aèries amb Camile Gorb i Antonia Ruiz, a la mateixa escola de circ.

L’any 2011 s’epecialitza en teles aèries amb Carlos Sugawara, a Sao Paulo, Brasil.

Realitza cursos de “pedagogía i didàctica aplicada al circ” i “pedagogía d’acrobàcies i tècniques aèries” a La Central de Circ de Barcelona.

Forma part de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog des de l’any 2001, participant en els espectacles: Festa, Foc, Oníric, Parassitum?, Gran Kalum, Follets dels aliments, Freeks, Pàl·lid, així com en altres de creació especial per a festes i esdeveniments.

A partir del 2005 participa en diferents espectacles de circ, festivals i cabarets: Cinema Negre de Manresa, Cabaret de casa amb Lezards i Saafi , Les galetes de música, Festa de les Bruixes de Centelles , Cartró de Salelles, Cabaret de Manresa, Cabaret de Terrassa, Meridatge dels sentits, Nit Blanca, Festa de la Verema, El somni de l’Itziar, etc.

També ha treballat per altres companyies com Actua Produccions i la Fura dels Baus.

Des del 2005 imparteix classes de circ en tècniques aèries, acrobàcia i equilibris acrobàtics.

Sira Bover
Tallers intensius

És membre fundador del col·lectiu de Circ de Manresa.

Nascut a Manresa l’any 1982. Inicia la seva formació artística en el món de la musica.

A endinsar-se al circ realitzant cursos de clown, malabars i també d’acrobàcies. Completa la seva formació en circ a l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona. Realitza mes tard un “Stage” de creació amb l’Ecole du circ Le Lido.

Al 2006 s’incorpora al grup musical Sherpah on en segueix forma’n part.

Al 2007 crea la companyia bagenca Kinoa Espectacles. Artista i creador dels espectacles: Box, Les galetes de música i el Cabaret de casa.

Al 2010, conjuntament amb altres artistes i formadors de circ del Bages, constitueixen l’associació de circ La Crica, oferint formació regular de diferents tècniques de circ i produint espectacles.

Misa Oliva
Coordinadora de LaCrica Berguedà
Comunity Manager

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Inicia la seva formació de circ al Galliner de Girona l’any 2011 i després la continua a LaCrica de Manresa. Posteriorment, al 2013 cursa els estudis de l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona.

Durant la seva formació a l’escola és seleccionada per participar a un “Stage” de creació a l’espai de “La Grainerie” de Toulouse dins el programa de l’Ecole du circ Le Lido.

El 2015 actua al festival Trapezi de Reus a l’espai “El Covador” on participen alguns dels alumnes de les escoles de circ Rogelio Rivel i Carampa.

Continua la seva formació artística i pedagògica realitzant diversos cursos intensius de perxa xinesa i trapezi fix.

Encarregada del disseny i imatge corporativa de LaCrica.

Equip formatiu
—————————————-

Oriol Garriga
Sira Bover
Javi Soler
Misa Oliva
Yolanda Gutiérrez
Rut Trias
Núria Castañé
Jordi Serra
Cisco Picanyol
Jordi Puigoriol